Filmpjes/ muziek ter inspiratie

Moiren is een beweging. Een beweging kan alleen zijn beweging krijgen als het helemaal vrij is. Zonder vrijheid forceer je de beweging. Moiren wil een aanzet geven om over je eigen vorm(en) na te denken. Want elke vorm maakt je (tijdelijk) onvrij. Moiren wil je laten nadenken over jouw waarheden. Jouw waarheden zijn jouw waarheden omdat jij die subjectief beleefd. Maar belangrijker is: mogen anderen hun waarheden hebben?? Kun jij met jouw waarheden de ander vrij laten? Evangeliseer je nooit? Wil je nooit iemand overtuigen van jouw gelijk? Zijn jouw ideeën echt de beste? Besef dat je onvrij bent en dat jouw oordeel de ander onvrij maakt.

Maarten van Roozendaal schreef het lied: Red mij niet. Hierin laat hij mooi zien waar het in vrijheid om dient te gaan. Zonder oordeel naar anderen, maar met de vraag om vrij te zijn in zijn waarheid.

Validation: Ga er even voor zitten ( zo’n 16 minuten), maar elke seconde is de moeite waard. Een goed gevoel geven en krijgen is zó simpel!

Nog zo’n inspirerende video. Een ted-talk. Wie zijn we?

klik op de link om naar de ted-talks te gaan.

www.ted.com/talks/lang/eng/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.html

Advertenties

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Activiteiten

    Wij zijn op zoek naar mensen, die vanuit het gedachtengoed van Moiren mee willen denken om activiteiten op te zetten. Te denken valt aan lezingen, boekbesprekingen, spontane acties, ontmoetingen, die iets in beweging zetten....noem maar op.... in de toekomst willen we hier een uitgebreide activiteitenkalender zetten om mensen uit te nodigen mee te doen en ter inspiratie. Om op ideeen te komen en zelf ook aan de slag te gaan. Om groepen in beweging te krijgen...etc....