Een actie:Stiltewandelingen Helmond najaar 2011

Stiltewandeling in Helmond najaar 2011!

 

De dagen lengen, de temperatuur loopt op en mijn voetjes beginnen onwijs te kriebelen…

Ze gaan weer beginnen!! Vanaf medio mei ga ik de stiltewandelingen in de Stiphoutse bossen weer oppakken…

Het wandelen in stilte zorgt dat ik me meer open stel voor mijn omgeving en op die manier ontstaat er een soort verbinding; een stroom.  Doordat je niet spreekt, heb je meer aandacht voor je omgeving, en doordat er stilte is, lijkt het bos ook meer naar je toe te komen: je verstoort op deze manier de stroom die er al in het bos is, veel minder, en daardoor ben je meer ìn het bos. Je ziet bijvoorbeeld veel meer dieren.

Het verlangen dit gevoel met anderen te delen is de aanleiding voor het organiseren van de wandelingen. Inmiddels heb ik kunnen ervaren dat bij het in stilte wandelen met een groep een “stroom” ontstaat, die nog vele malen krachtiger is, dan wanneer ik alleen loop.

 

Bij deze wil ik iedereen die daar zin in heeft uitnodigen om eens met mij mee te wandelen.

De uitnodiging is ook om op blote voeten te lopen, maar dit is geen verplichting.

We verzamelen op de parkeerplaats bij het Witven: wanneer je Stiphout uit rijdt, in de richting van Nuenen/Gerwen (Gerwenseweg), dan is het het derde zandpad aan de rechterkant. (er hangt een bordje op een boom 50m. voor de parkeerplaats).  Het duurt ongeveer 2 uur, waarvan we ca. 1,5 uur lopen, maar lekker langzaam, en een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Voorlopige Data:

/dinsdagavond 16 augustus was de eerste avond weer. 

nieuwe data volgen.

We starten om 20.00 uur.

 

Voor vragen en/of opmerkingen, of een uitgebreide routebeschrijving, kun je altijd contact met me opnemen: mariellefeijen@hotmail.com of: 06-38306095.

Ook wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van alle data, alsook informatie over andere activiteiten (zoals stilte-dagen en/of verwen-dagen) wilt ontvangen, kun je mij een mailtje sturen.

 

Groetjes,

Mariëlle

Advertenties

3 reacties

 1. Hoi Mariëlle,
  het ervaren van het bos op blote voeten, in stilte met alle dieren/geluiden om me heen en met intredende schemering was een bijzondere ervaring!!
  dankjewel.
  Liefs, Annebeth.

 2. Ha Mariëlle,

  Elke wandeling voelt weer anders, de ene keer is het echt stil (in mij) de andere keer is het druk (in mij).Maar hoe dan ook de stiltewandeling laat mij heel veel ervaren van de energie om mij heen maar ook vooral van mijzelf.Een moment van bezinning in alle rust!
  De weersinvloeden spelen daar ook nog een rol bij en maken het nog specialer,zetten je nog meer met twee voeten op de grond wat je letterlijk voelt door het zand,de regen en modder,het mos en niet te vergeten de denneappels!
  Machtig dat jij mij de kans geeft om dit te laten ervaren!
  Dankjewel,

  Liefs Jeanne.

 3. Een prachtige ervaring is het wandelen in stilte…Ik heb het een keer mee mogen maken en heowel dat wel met schoenen was (ivm met de temperatuur) heeft het toch diepe indruk op me gemaakt. Heerlijk. Intens. Verhelderend.
  Bij deze wil ik jouw (en anderen die willen) van harte uitnodigen om een soortgelijke ervaring op te doen maar dan in de duinen en op het strand. Dat lijkt me ook geweldig…maar een met de natuur kun je overal zijn. Mij lijkt dat je op deze manier de kracht van de zee en het zand extra ervaart.
  Ik woon nu inmiddels in Den Haag vlakbij Kijkduin, dus..voel je van harte welkom.

  liefs

  Pauline


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Activiteiten

  Wij zijn op zoek naar mensen, die vanuit het gedachtengoed van Moiren mee willen denken om activiteiten op te zetten. Te denken valt aan lezingen, boekbesprekingen, spontane acties, ontmoetingen, die iets in beweging zetten....noem maar op.... in de toekomst willen we hier een uitgebreide activiteitenkalender zetten om mensen uit te nodigen mee te doen en ter inspiratie. Om op ideeen te komen en zelf ook aan de slag te gaan. Om groepen in beweging te krijgen...etc....