een actie: de kankermonologen in Tilburg 2010

Tweede themamiddag over kanker en zingeving, door Michiel Fondse, Freddy Ouderikmanspoel en Ed van der Vight (met inschrijving)
Twee persoonlijke verhalen in de vorm van een monoloog. Op die manier vertellen Freddy en Ed hoe zij de geestelijke confrontatie met kanker zijn aangegaan. In deze monologen worden vragen omtrent zingeving op een verrassende, praktische manier verbonden met het ziekteproces.

De eerste monoloog is het verhaal van een partner en vader. Hij neemt je mee op een zoektocht naar de voor hem onbekende wereld en waarde van de spiritualiteit, die leidde tot zingeving en een manier van om gaan met kanker.

De tweede monoloog is van een ex-patiënt zelf. Een verhaal over volledige overgave en het vertrouwen, dat het goed komt. Hij geeft je een kijkje in zijn belevingswereld; maakt zichtbaar hoe kanker zijn leven op z n kop en stil zette maar ook vooruit hielp.

In de medische wereld zijn geweldige behandelmethoden ontwikkeld, waar beiden gebruik vanmaakten. Maar er is meer. Als lichaam en geest één zijn, kan de geest het genezingsproces enorm ondersteunen. Kun je het krijgen van een ziekte ook als vingerwijzing, indicatie, aanmoediging zien om dingen in je leven te veranderen? Of is dat het noodlot tarten?

Michiel_Freddy_Ed.jpgOver Michiel, Freddy en Ed:
Michiel, Freddy en Ed zijn deel van de bewegingMoiren. Een beweging voor iedereen, die vorm wil geven aan hun vragen, twijfels, ideeën, onderzoekingen over het leven en de essentie ervan. Om samen met anderen vormen te bedenken en uit te voeren, die ons voeden vanuit de essentie. Om vormen te laten ontstaan door de ontmoeting.In de optiek van Moiren is beweging continu. De wereld is een continue stroom van bewegingen die elkaar ontmoeten en dan weer leiden tot iets anders. Elke ontmoeting beïnvloedt het bestaande; bedoeld of onbedoeld. Alles en iedereen mag meedoen, sterker nog, doet mee. Elke nieuwe creatie (een handeling, een gedachte, een vorm) wordt vervolgens weer opgenomen in de wereld.

Op deze middag bepalen de verhalen onze vorm, waarin wij jou willen ontmoeten.

plaats: Huis voor Zingeving

huize Nieuwenhof

kloosterdreef 4, 5066 AA, Moergestel.

http://www.huisvoorzingeving.nl

tel: (+31) (0)6-1430 65 65 (Rob van Tilburg)

Graag vooraf aanmelden!!

Entree: € 10,- p/p

tijd: van 14.00 tot 17.00 uur.

Advertenties

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Activiteiten

    Wij zijn op zoek naar mensen, die vanuit het gedachtengoed van Moiren mee willen denken om activiteiten op te zetten. Te denken valt aan lezingen, boekbesprekingen, spontane acties, ontmoetingen, die iets in beweging zetten....noem maar op.... in de toekomst willen we hier een uitgebreide activiteitenkalender zetten om mensen uit te nodigen mee te doen en ter inspiratie. Om op ideeen te komen en zelf ook aan de slag te gaan. Om groepen in beweging te krijgen...etc....