Wie zijn wij?

Moiren is een beweging. Ontstaan vanuit twee enthousiastelingen, twee medemensen ( Freddy en Michiel).

Beweging Moiren heeft tot doel vormen te laten ontstaan vanuit de essentie van het leven. Vormen die ons steun bieden, inspireren, stimuleren en ons laten verbinden in onze dagelijkse spiritualiteit en onze religieuze beleving. Vormen , die ons weer bij de essentie uit laten komen.

De essentie van het leven is beweging. Alles beweegt, volgens een vast patroon. Of je dit nu beschouwt als universele energie of natuurlijke wetmatigheden of gestuurd door God of Allah, wij beschouwen dit als één en hetzelfde. Alle vormen zijn waar. Maar de ene is niet meer waar dan de andere. Alles komt vanuit dezelfde bron, een plaats waar we geen concrete vorm aan kunnen geven. Daar zijn we als mens te beperkt voor.

We hebben gemerkt dat spanningen, misverstanden en zelfs oorlogen ontstaan vanuit het feit, dat mensen vanuit hun waarheid naar de ander kijken en hen dus als tegenstander, de ander of vijand gaan zien. Niet de essentie maar de vorm wordt dan belangrijk en hierdoor ontstaan ideeen als “de ander”. De vorm dient altijd ondergeschikt te zijn aan de essentie. Als men de vorm belangrijk gaat vinden wordt het in onze ogen tijd om de vorm los te gaan laten. We hechten ons dan aan deze vorm en verliezen zo het zicht op de essentie. Vorm staat stil en is niet in beweging. Echter we hebben de vorm tijdelijk nodig. Maar alle vormen zullen eens weer vergaan en  vervangen worden door  een andere. Geen enkele vorm is dus verkeerd of fout, maar slechts de verpakking van de essentie. Als de vorm de essentie niet meer ondersteund is het tijd om over te gaan in een andere vorm.

Moiren heeft niet veel vorm, maar wil de ruimte bieden om vormen te laten onstaan die de essentie van het leven sterk ondersteunen.

Moiren wil een aanzet geven om steeds weer de essentie te blijven zien. Die te onderzoeken en daar je gedrag op aan te passen. Moiren wil een platform zijn voor vragen en ideeen, waar vanuit acties ontstaan. Iedereen mag en kan meedoen. Vanuit een gedachte, vraag of idee ontstaat vanzelf een vorm. Te denken valt aan:

 • het organiseren van bijeenkomsten over wat b.v. bewustwording met je doet.
 • het opzetten van steungroepen om elkaar bij te staan in alledaagse problemen ( emotioneel, sociaal, financieel) onvoorwaardelijk, als medemens.
 • boekbesprekingen of filmrecenties
 • lezingen
 • praatgroepen over b.v. religie en zingeving.
 • alle vormen, die een ontmoeting in gelijkheid bewerkstelligt.

Samen vinden we de vorm, die jou steunt, inspireert en stimuleert om in beweging te blijven!

Heb jij ideeen of vragen mail ons gerust:

Hartelijke groet,

Freddy fouderikmanspoel@hotmail.com

Michiel m.fondsekaag@chello.nl

 

Advertenties

1 reactie

 1. Ik vind het prachtig!
  Heerlijk om zulke gedachten zo goed verwoord te zien.
  Dansen past hier natuurlijk ook wel bij: brengt mij in ieder geval dichterbij de essentie.
  Nu nog een “passende” vorm vinden…
  (Een Open Dans én Reiki Avond…?! Verzin het maar!)
  Kus,
  Mariëlle


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Activiteiten

  Wij zijn op zoek naar mensen, die vanuit het gedachtengoed van Moiren mee willen denken om activiteiten op te zetten. Te denken valt aan lezingen, boekbesprekingen, spontane acties, ontmoetingen, die iets in beweging zetten....noem maar op.... in de toekomst willen we hier een uitgebreide activiteitenkalender zetten om mensen uit te nodigen mee te doen en ter inspiratie. Om op ideeen te komen en zelf ook aan de slag te gaan. Om groepen in beweging te krijgen...etc....